Opinie
Escape Room New World 22 – Warszawa

Zapraszamy do zapoznania się z opiniami osób, które podzieliły się swoimi wrażeniami z zabawy w naszym escape room na portalach takich jak Facebook czy TripAdvisor. Serdecznie dziękujemy za wszystkie opinie i zapraszamy każdego uczestnika do krótkiego zrecenzowania naszych „pokojów zagadek”. Niezwykle cieszy nas to, że dla niektórych NewWorld22 to „[…] najlepszy Escape Room, jaki odwiedziłam w Warszawie”, a nawet „[…] najlepszy pokój zagadek w Polsce!”.

Opinie z Facebooka:

Facebook - ikona

Damian Z.

Polecam miejsce. Doskonała rozrywka dla paczki przyjaciół. Braliśmy udział w sierocińcu, ciekawe zagadki wymagające myślenia. Świetna przygoda :)
5.0
2017-10-10T11:00:15+00:00
Facebook - ikona
Polecam miejsce. Doskonała rozrywka dla paczki przyjaciół. Braliśmy udział w sierocińcu, ciekawe zagadki wymagające myślenia. Świetna przygoda :)
Facebook - ikona

Iwona B.

To chyba najfajniejszy escape room. Świetna sceneria, choć lalki w wannie i szpital trochę przyprawiały o dreszcze. No i duży plus dla miłych pan z obsługi które ekspresowo zareagowały na lekkie przerażenie nieletniej uczestniczki.
5.0
2017-10-10T11:14:56+00:00
Facebook - ikona
To chyba najfajniejszy escape room. Świetna sceneria, choć lalki w wannie i szpital trochę przyprawiały o dreszcze. No i duży plus dla miłych pan z obsługi które ekspresowo zareagowały na lekkie przerażenie nieletniej uczestniczki.
Facebook - ikona

Damian Z.

Polecam miejsce. Doskonała rozrywka dla paczki przyjaciół. Braliśmy udział w sierocińcu, ciekawe zagadki wymagające myślenia. Świetna przygoda :)
5.0
2017-10-10T11:15:56+00:00
Facebook - ikona
Polecam miejsce. Doskonała rozrywka dla paczki przyjaciół. Braliśmy udział w sierocińcu, ciekawe zagadki wymagające myślenia. Świetna przygoda :)
Facebook - ikona

Olga M.

Pokój Sierociniec rewelacyjny! Szczerze polecam! Jest inny niż większość, nie jest to jeden pokój, tylko kilka; ścisła współpraca obowiązkowa, ale dwie osoby spokojnie dadzą sobie radę; max trzy, na więcej nie ma miejsca. Zagadki pomysłowe, nie są to ani zadania stricte matematyczne, ani zwyczajne kłódki, ale logika i łączenie faktów.
5.0
2017-10-10T11:16:36+00:00
Facebook - ikona
Pokój Sierociniec rewelacyjny! Szczerze polecam! Jest inny niż większość, nie jest to jeden pokój, tylko kilka; ścisła współpraca obowiązkowa, ale dwie osoby spokojnie dadzą sobie radę; max trzy, na więcej nie ma miejsca. Zagadki pomysłowe, nie są to ani zadania stricte matematyczne, ani zwyczajne kłódki, ale logika i łączenie faktów.
Facebook - ikona

Paulina B.

Bardzo fajna forma spędzenia czasu, polecam każdemu kto lubi wytężyć umysł. Plus za bardzo miły personel, Pani która nas przyjęła w rzetelny sposób opowiedziała nam wszystko co i jak! Na pewno wrócimy, żeby ukończyć kolejną zagadkę.
5.0
2017-10-10T11:17:13+00:00
Facebook - ikona
Bardzo fajna forma spędzenia czasu, polecam każdemu kto lubi wytężyć umysł. Plus za bardzo miły personel, Pani która nas przyjęła w rzetelny sposób opowiedziała nam wszystko co i jak! Na pewno wrócimy, żeby ukończyć kolejną zagadkę.
Facebook - ikona

Sebastian M.

Rewelacja, pomysł z Sierocińcem cudowny
5.0
2017-10-10T11:17:51+00:00
Facebook - ikona
Rewelacja, pomysł z Sierocińcem cudowny
Facebook - ikona

Aleksandra C.

Było super! Dziękujemy i jeszcze tu wrócimy, bo po morderstwie w barze nam mało :) bardzo polecamy!
5.0
2017-10-10T11:18:25+00:00
Facebook - ikona
Było super! Dziękujemy i jeszcze tu wrócimy, bo po morderstwie w barze nam mało :) bardzo polecamy!
5.0
7

Opinie z TripAdvisor:

TripAdvisor - ikona

Justa74

Bez kluczy i kłódek... :-)
Wybraliśmy pokój "Morderstwo w barze". Jeden z niewielu escape roomów w których nie uświadczy się kłódki ani kluczyka, za co duży plus. Ładny wystrój, ciekawy sposób komunikacji z personelem. Super.
5.0
2017-10-10T11:29:44+00:00
TripAdvisor - ikona
Bez kluczy i kłódek... :-) Wybraliśmy pokój "Morderstwo w barze". Jeden z niewielu escape roomów w których nie uświadczy się kłódki ani kluczyka, za co duży plus. Ładny wystrój, ciekawy sposób komunikacji z personelem. Super.
TripAdvisor - ikona

Sebastian P

Naprawdę warto
Bardzo ciekawa atrakcja, w centrum miasta, trzeba pomyśleć nad wyjściem chociaż podpowiedzi też są pomocne :) fajny klimat!
5.0
2017-10-10T11:33:05+00:00
TripAdvisor - ikona
Naprawdę warto Bardzo ciekawa atrakcja, w centrum miasta, trzeba pomyśleć nad wyjściem chociaż podpowiedzi też są pomocne :) fajny klimat!
TripAdvisor - ikona

Stegi90

Świetna zabawa, ciekawe pokoje i super obsługa
Wybrałem escape room jako sposób na urozmaicenie wieczoru kawalerskiego i to był strzał w 10. Perfekcyjne przygotowanie, świetna zabawa i przemiła obsługa. Polecam gorąco!
5.0
2017-10-10T11:33:56+00:00
TripAdvisor - ikona
Świetna zabawa, ciekawe pokoje i super obsługa Wybrałem escape room jako sposób na urozmaicenie wieczoru kawalerskiego i to był strzał w 10. Perfekcyjne przygotowanie, świetna zabawa i przemiła obsługa. Polecam gorąco!
TripAdvisor - ikona

alabudny43

Świetna zabawa
Świetna atmosfera, miła obsługa i pokój z dużą ilością technologii. Oddawał klimat całej akcji więc świetnie się bawiłam. Polecam dla wszystkich.
5.0
2017-10-10T11:34:46+00:00
TripAdvisor - ikona
Świetna zabawa Świetna atmosfera, miła obsługa i pokój z dużą ilością technologii. Oddawał klimat całej akcji więc świetnie się bawiłam. Polecam dla wszystkich.
TripAdvisor - ikona

malanna88

Genialna zabawa
Świetne, zaskakujące rozwiązania, fajna historia i wprowadzenie, 60 minut zleciało jak z bicza strzelił. Dziękujemy i polecamy :)
5.0
2017-10-10T11:35:33+00:00
TripAdvisor - ikona
Genialna zabawa Świetne, zaskakujące rozwiązania, fajna historia i wprowadzenie, 60 minut zleciało jak z bicza strzelił. Dziękujemy i polecamy :)
TripAdvisor - ikona

Dominika K

Świetne miejsce
Rozwiązywanie zagadki przynosi mnóstwo radości, poziom trudności można indywidualnie dopasować pod siebie, polecam :)
5.0
2017-10-10T11:36:13+00:00
TripAdvisor - ikona
Świetne miejsce Rozwiązywanie zagadki przynosi mnóstwo radości, poziom trudności można indywidualnie dopasować pod siebie, polecam :)
TripAdvisor - ikona

marysiaspringer

Doskonały prezent :)
Pomysłowe zagadki, wymagające współpracy, fajna aranżacja wnętrza, super zabawa :) Dobry pomysł na popołudnie ze znajomymi lub rodziną.
5.0
2017-10-10T11:37:17+00:00
TripAdvisor - ikona
Doskonały prezent :) Pomysłowe zagadki, wymagające współpracy, fajna aranżacja wnętrza, super zabawa :) Dobry pomysł na popołudnie ze znajomymi lub rodziną.
5.0
7

Opinie z LockMe:

LockMe - logo

Fischer M.

Pierwsza wizyta w Escape Room
W sobotę po raz 1 wybrałem się do ER. Dzięki klimatowi i obsłudze w tym miejscu na 100% nie będzie to ostatni pokój który odwiedziłem.
Polecam wszystkim!!
5.0
2017-10-10T11:52:17+00:00
LockMe - logo
Pierwsza wizyta w Escape Room W sobotę po raz 1 wybrałem się do ER. Dzięki klimatowi i obsłudze w tym miejscu na 100% nie będzie to ostatni pokój który odwiedziłem. Polecam wszystkim!!
LockMe - logo

Jan T. 1

;)
Nic nie było takie jak się spodziewaliśmy co zapewniło nam wspaniałą zabawę. Szczerze możemy polecić chociaż, raczej dla mniejszych grup, ponieważ przy większej ilości osób część grupy mogłaby nie mieć niewiele do roboty.. Z chęcią odwiedzilibyśmy jeszcze raz, ale przy escape roomach to raczej nie ma sensu ;p
5.0
2017-10-10T11:53:11+00:00
LockMe - logo
;) Nic nie było takie jak się spodziewaliśmy co zapewniło nam wspaniałą zabawę. Szczerze możemy polecić chociaż, raczej dla mniejszych grup, ponieważ przy większej ilości osób część grupy mogłaby nie mieć niewiele do roboty.. Z chęcią odwiedzilibyśmy jeszcze raz, ale przy escape roomach to raczej nie ma sensu ;p
LockMe - logo

Kinga W. 9

Świetne!
Pomysł z ruchomymi ścianami? Genialny! Bawiłam się świetnie tak samo jak moi znajomi :)
5.0
2017-10-10T11:53:58+00:00
LockMe - logo
Świetne! Pomysł z ruchomymi ścianami? Genialny! Bawiłam się świetnie tak samo jak moi znajomi :)
LockMe - logo

vuzzey

Tajemnica
Pokój przedstawia świetną historie. Rozwiązując zagadkę po zagadce odkrywamy co raz więcej informacji. Klimat świetny, obsługa również na duży PLUS.
5.0
2017-10-10T11:54:34+00:00
LockMe - logo
Tajemnica Pokój przedstawia świetną historie. Rozwiązując zagadkę po zagadce odkrywamy co raz więcej informacji. Klimat świetny, obsługa również na duży PLUS.
LockMe - logo

Joanna S. 13

Wszystko było super :)
Świetny pokój! Był to nasz drugi pokój i na pewno zachwyciły nas wykorzystane tam systemy. Klimat baru odwzorowany, ciekawa fabuła. Odpowiedź na pytanie podana poprawnie. Gorąco polecam ten pokój :)
5.0
2017-10-10T11:55:07+00:00
LockMe - logo
Wszystko było super :) Świetny pokój! Był to nasz drugi pokój i na pewno zachwyciły nas wykorzystane tam systemy. Klimat baru odwzorowany, ciekawa fabuła. Odpowiedź na pytanie podana poprawnie. Gorąco polecam ten pokój :)
LockMe - logo

mst.benji

Najlepszy jak dotąd
Tytuł recenzji "najlepszy jak dotąd" już się pojawił w moich komentarzach, co oznacza, że ten pokój zdetronizował dotychczasowego lidera mojego osobistego rankingu. Naprawdę świetny klimat, ciekawe i przemyślane zagadki, ani jednej kłódki (w końcu) i, co bardzo ważne - niewidoczna płyta wiórowa, która jest zmorą wielu pokoi. Świetnie odwzorowany klimat przedwojennej Warszawy i wciągająca intryga.
5.0
2017-10-10T11:55:56+00:00
LockMe - logo
Najlepszy jak dotąd Tytuł recenzji "najlepszy jak dotąd" już się pojawił w moich komentarzach, co oznacza, że ten pokój zdetronizował dotychczasowego lidera mojego osobistego rankingu. Naprawdę świetny klimat, ciekawe i przemyślane zagadki, ani jednej kłódki (w końcu) i, co bardzo ważne - niewidoczna płyta wiórowa, która jest zmorą wielu pokoi. Świetnie odwzorowany klimat przedwojennej Warszawy i wciągająca intryga.
LockMe - logo

patryciusell

Na tropie mordercy
Po wyjściu z tego pokoju byliśmy w lekkim szoku. Zagadki praktycznie tylko elektroniczne, a wykorzystanie przestrzeni po prostu zaskakuje, i założymy się że nawet bardzo doświadczone grupy będą w tym pokoju zadziwione. Plus za klimat tamtych czasów, można się spokojnie poczuć jak w prawdziwym barze z tamtych lat.
5.0
2017-10-10T11:56:47+00:00
LockMe - logo
Na tropie mordercy Po wyjściu z tego pokoju byliśmy w lekkim szoku. Zagadki praktycznie tylko elektroniczne, a wykorzystanie przestrzeni po prostu zaskakuje, i założymy się że nawet bardzo doświadczone grupy będą w tym pokoju zadziwione. Plus za klimat tamtych czasów, można się spokojnie poczuć jak w prawdziwym barze z tamtych lat.
5.0
7